El Club Patí Manresa va néixer el desembre de 2004, inicialment ubicat a la pista del barri de la Font dels Capellans, amb l’objectiu de reintroduir l’hoquei patins a Manresa, després de l’enyorada etapa a les piscines. El registre oficial en el Consell Català de l’Esport va ser l’abril de 2005.

Aquell primer any, per impulsar el nostre esport a la ciutat, es va celebrar un partit entre una selecció de jugadors del Bages i la selecció absoluta catalana.

Els primers nens van arribar després d’una crida a la premsa local i, en la nostra primera temporada del 2005/06, tot el que teníem era un únic equip benjamí. En els següents anys, de mica en mica es varen incorporar equips en diferents categories i en noves competicions. En la temporada 2007/08 es crea l’equip sènior femení i entrem a competir en la lliga del Consell Esportiu d’Osona amb un equip prebenjamí.

El Club segueix fent camí i en la temporada 2007/08 ens obrim encara més al món del patinatge creant la secció de patinatge artístic.

Aquest petit però constant creixement fa necessària la incorporació de nous entrenadors i una estructura de funcionament en permanent evolució. La família creix i cal trobar unes instal·lacions més grans per donar cabuda a tots els esportistes que temporada rere temporada van omplint els equips. Així doncs, l’ajuntament de Manresa creu en el nostre projecte i en la temporada 2010/11 ens traslladem al pavelló municipal del Pujolet.

Després de diverses temporades en aquest pavelló, i amb un creixement natural que ens fa estrenar categories a mesura que creixen els nostres esportistes, la temporada 2018/19 presentem el primer equip sènior masculí, farcit d’aquells nens que van aprendre a patinar a la pista de la Font dels Capellans, en aquell llunyà 2005.

A finals de l’any 2019 es tanca un capítol per començar el següent: les seccions d’hoquei i de patinatge artístic emprenen cadascú el seu camí, a pas ferm, totes dues carregades amb una motxilla farcida d’experiències conjuntes inoblidables. Així doncs, a partir del 2020 el Club Patí Manresa torna als orígens, sent un club exclusivament d’hoquei.

En l’actualitat, i amb l’hoquei plenament consolidat a la ciutat, el Club Patí Manresa està present a la majoria de categories possibles, comptant amb esportistes repartits des de les edats més joves fins a les sèniors, tant masculins com femenins.

Tot el que som és gràcies a l’esforç de cadascuna de les persones que des de l’inici han passat pel Club, l’empremta de totes hi és present, … i tot el que serem dependrà de la força del col·lectiu.

Parafrasejant al gran Miquel Martí i Pol: tot està per fer i tot és possible!